PRB VIDEOPRODUCTIES 

De "Tand des Tijds" brengt uw herinnering tot leven....

8 MM Smalfilm:

Uw oude 8 mm smalfilms (normaal 8mm/super 8mm/single 8mm) weer terugzien. Hoe leuk kan dit zijn……?! Die echte oude bewegende herinneringen: “Nostalgie wordt weer werkelijkheid".           

Onder dit motto houd ik mij al jaar en dag hiermee bezig en met succes, want ik weet dat er nog vele 8mm films in omloop zijn waar men eigenlijk niets meer mee kan, omdat de apparatuur hiervoor niet meer aanwezig is of niet meer werkt.

Het huidige digitale tijdperk biedt hiertoe weer mogelijkheden. Uw films worden DIGITAAL gescand zodat kwaliteit gewaarborgd is. Hieraan wordt de meest mogelijke zorg besteed, indien u mij de tijd geeft. Het vergt namelijk veel scantijd! Het aantal minuten film heeft een scantijd factor 10. Dus een film van bijv. 30 minuten heeft 5 uur scantijd nodig. Vandaar, voor het beste resultaat!

Voor vertoning op tv is het overbrengen op dvd het meest simpele met prima resultaat. Uw films worden (genummerd) in volgorde (gratis) gemonteerd, eventueel voorzien van een (eigen) muziekje en/of titels, bedrukte hoes en label. Het is wat u wenst. Dvd's hebben wel hun beperking in tijdsduur. 1 uur voor perfecte kwaliteit, max. 2 uur voor goede kwaliteit. Ook hierin, wat u wenst.

Let wel: het overzetten op dvd heeft wel z'n langste tijd gehad; het digitaliseren op bijv. usb-stick of anderszins behoort ook tot de mogelijkheden en is het nieuwste trend. Het is eenvoudig te delen met- of te kopiëren voor anderen. Grote opslagcapaciteit, er zijn vele usb-sticks in allerhande GB's (gigabytes) Advies: maak altijd een extra kopie voor uw "eeuwige" archief. Het bestandformaat is standaard MP4, met name geschikt voor pc en/of laptop en de meeste (moderne) tv's. (** lees verder >>)

Uw oude 8 mm films hebben altijd het oude beeldformaat van 4:3 en zullen ook in dit formaat worden gedigitaliseerd. Hierdoor zal een rand aan de zijkant zichtbaar blijven. Mocht uw TV automatisch opschalen  naar breedbeeldformaat (16:9), bedenk dat u het beeld uit elkaar trekt ten koste van de kwaliteit. U kunt dit wijzigen bij de instellingen van uw tv. Het is wat u wenst.......

Het zelf aanleveren van usb-sticks is niet mogelijk i.v.m. mogelijk pc-virus gevaar. De mogelijkheid bestaat wel om een externe (geformatteerde) disk aan te leveren i.v.m benodigde schijfruimte. 

 ** Let wel, niet iedere moderne hedendaagse tv is hetzelfde, hetgeen betekent dat storende elementen, zoals o.a. het soepel lopen van beelden, een rol kunnen spelen. Uit ervaring komt ik dit weleens tegen bij vertoning via een usb-stick op niet hedendaagse TV's.

"Uit de oude doos"

Uw oude films hebben geen HD resolutie en kunnen daarom in huidige HD “uit elkaar getrokken worden”. Full HD digitalisering heeft dus geen zin, daarom wordt in Standaard HD gedigitaliseerd met overigens perfect  resultaat.  

In bijzondere gevallen neem ik altijd contact met u op; zo zien we bij het digitaliseren van 8mm films dat deze soms aangetast zijn door schimmels. Let op: met name "AGFA" films zijn hier erg gevoelig voor. In dat geval worden deze, zo mogelijk, grondig gereinigd en de kosten, 10 euro per spoel ongeacht de lengte, apart vermeld.

Al het beeldmateriaal hetgeen ik digitaliseer krijgt een (gratis) nabehandeling! Hierdoor zijn de frames strak, de snelheid juist, kleur- en beeldruis eventueel gecorrigeerd, v.v. in- en outtro titel. Kortom de meest mogelijke zorg !

Voor aantekende verzending (tot 10 kg.) wordt € 11,25 berekend. Hieraan wordt veelal de voorkeur gegeven, zo ook voor het retourneren van uw films. 

Discretie wordt in acht genomen en de thans geldende “Wet op Privacy” gewaarborgd.

Aan uw opdracht wordt de meest mogelijke aandacht gegeven. Wat uw bevindingen ook zijn, een reactie plaatsen in mijn "gastenboek"  zal ik als prettig ervaren.

>> Wat in rekening gebracht wordt voor het DIGITAAL SCANNEN van uw films treft u onder het tabblad "KOSTENPLAATJE" aan en om een totaal beeld te geven van mijn producties van de afgelopen jaren, hierin ook een overzicht. Zo ook een demofilmpje m.b.t. digitalisering van 8mm films.  

NB)  Het digitaliseren van 8mm smalfilms v.v. een geluidspoor geeft mij niet het gewenste resultaat en is derhalve niet van toepassing. Natuurlijk behoort een achtergrond muziekje wel tot de mogelijkheden. Deze muziek mag u zelf ook aanleveren.


 

ALGEMENE INFO