PRB VIDEOPRODUCTIES 

De "Tand des Tijds" brengt uw herinnering tot leven....

8 MM Smalfilm:

Uw oude 8 mm smalfilms (normaal 8mm/super 8mm) weer terugzien. Hoe leuk kan dit zijn……?! Die echte oude bewegende herinneringen: “Nostalgie wordt weer werkelijheid".           

Onder dit motto houd ik mij al jaar en dag hiermee bezig en met succes, want ik weet dat er nog vele 8mm films in omloop zijn waar men eigenlijk niets meer mee kan, omdat de apparatuur hiervoor niet meer aanwezig is of niet meer werkt.

Het huidige digitale tijdperk biedt hiertoe weer mogelijkheden. Uw films worden DIGITAAL gescand zodat kwaliteit gewaarborgd is. Hieraan wordt de meest mogelijke zorg besteed, indien u mij de tijd geeft. Het vergt namelijk veel scantijd! Het aantal minuten film heeft een scantijd factor 10. Dus een film van bijv. 30 minuten heeft 5 uur scantijd nodig. Vandaar.

Voor vertoning op tv is het overbrengen op dvd het meest simpele met m.i. het beste resultaat. Uw films worden (genummerd) in volgorde (gratis) gemonteerd, eventueel voorzien van een (eigen) muziekje en/of titels, bedrukte hoes en label. Aan u de keuze.

Uw oude films hebben altijd het oude beeldformaat van 4:3. Hierdoor zijn de hinderlijke randen zichtbaar. Daarom wordt dit formaat (gratis) opgevuld naar het huidige beeldbeeldformaat 16:9 met behoud van beeld kwaliteit.

Het overzetten op bijv. usb-stick of anderszins behoort ook tot de mogelijkheden. Het bestandformaat is dan standaard MP4, met name geschikt voor pc en/of laptop.(** lees verder >>) 

Het zelf aanleveren van usb-sticks is niet mogelijk i.v.m. mogelijk pc-virus gevaar. De mogelijkheid bestaat wel om een externe (geformatteerde) disk aan te leveren i.v.m benodigde schijfruimte. 

 ** Let wel, niet iedere moderne hedendaagse tv is hetzelfde, hetgeen betekent dat storende elementen, zoals o.a het soepel lopen van beelden, een rol kunnen spelen. Uit ervaring komt ik dit weleens tegen bij vertoning via een usb-stick op TV.

Uw oude films hebben geen HD resolutie en kunnen in huidige HD “uit elkaar getrokken worden”. Voor het beste resultaat gaat mijn persoonlijke voorkeur uit naar het overzetten op DVD standaard, max. 120 min., echter hoe minder minuten hoe beter de kwaliteit. 

In bijzondere gevallen neem ik altijd contact met u op; zo  zien we bij het digitaliseren van 8mm films dat deze soms aangetast zijn door schimmels. In dat geval worden deze, zo mogelijk, grondig gereinigd en de kosten, 10 euro per spoel ongeacht de lengte, apart vermeld.

Voor aantekende verzending (tot 10 kg.) wordt € 8.95 berekend. Gezien de huidige omstandigheden wordt hieraan veelal de voorkeur gegeven, zo ook voor het retourneren van uw films. 

Discretie wordt in acht genomen en de thans geldende “Wet op Privacy” gewaarborgd.

Aan uw opdracht wordt de meest mogelijke zorg besteed. Wat uw bevindingen ook zijn, een reactie plaatsen in mijn "gastenboek"  zal ik als prettig ervaren.

>> Wat in rekening gebracht wordt voor het DIGITAAL SCANNEN van uw films treft u onder het tabblad "KOSTENPLAATJE" aan en om een totaal beeld te geven van mijn producties van de afgelopen jaren, hierin ook een overzicht. Zo ook een demofilmpje m.b.t. digitalisering van 8mm films.